A Mátyás Király Gyógyszertárat Hajagos András  alapította 1821-ben. A kecskeméti levéltári adatok alapján a gyógyszertárat 1837-ben Mollik József gyógyszerész vette meg,majd  1841-ben  Angyal Antal lett a gyógyszertár tulajdonosa. 1848.augusztus 7-én Scheftsik István,majd 1853 novemberében Machleid Alajos tulajdonába került. Machleid 1887 novemberében Farkas Ignác izsáki gyógyszerésznek adta el a már jólmenő patikáját. Farkas Ignác alapos szaktudással és jó üzleti érzékkel folytatta elődjének törekvéseit és később fiával,dr.Farkas Bélával közösen vezette a patikát..  Farkas Ignác , a népszerű „Náci bácsi”,mint  jól képzett gyógyszerész  Kecskemét város közéletében is jelentős szerepet játszott. Szőlő-és gyümölcstermesztéssel is foglalkozott .

Különféle permetezőszerekkel , rovarirtó-és növényvédő oltóviaszokkal tette híressé a „Farkas –patika „ nevét.

Farkas Ignác több,mint fél évszázadig volt Kecskemét kiemelkedő személyisége. 1944-ben bekövetkezett halála után a családtól Skultéty József ,eddigi bérlő vette meg a patikát,amit azután az állami kezelésbe vételkor 12/4 számmal állandó ügyeletes szolgálatra jelöltek ki.

Eklektikus-neoreneszánsz stílusú diófa bútorzata az 1880-as években készült.A bútorzat az 1970-es években szakszerűtlenül átalakítva Kalocsára került , majd a bútorzat egy része jelenlegi helyére: a  Czollner tér 5.sz alatti  Műemlék Patikába.